petek, 18. junij 2010

Čakalnica zaprta.


Ob današnji novici, da spet nisem uvrščen na presvetli Borštnikov izbor, mi je, priznam, počil film. Malo sem rjovel, se malo pobutal z glavo v zid in si prižgal pet čikov naenkrat ob precej močnem litrskem požirku šnopsa za počez. Še enkrat sem vrgel oko na izbor in se začel režati. Ko sem prebral še selektorjeve besede o lizanju smetane in direktoričine o odpiranju slovenskega teatra v tujino, pa sem počil kot sem dolg in širok. Zdaj ležim tu sredi svoje sobe in svoje bede ves počen in čakam, da mi kdo končno nalije čistega vina ali pa vsaj požirek nerazredčene vode in vem, da bom leže počakal, da crknem za forever. Godota ne bo. To sem vedel že prej. Da pa tudi Čakanje ni več vredno Drame, pa ne. Ja, vsak dan se kaj novega naučimo, a ne?

3 komentarji:

  1. Ejga, kdo pa rabi Borštnika? Tisti prstan je tako ali tako grd, ti pa dobro veš, da nas je kar nekaj, ki imamo tebe in tvoje delo radi ne glede na to, kaj pravi Borštnik! Slovenija je pač vse prevečkrat mala zabačena država, ki izumlja neke zadeve, ki so jih njeni državljani že izumili in prodali tudi tujini. Ampak seveda je veljakom s kičastim nakitom važno samo to, da se oni svetijo, vse ostale pa pokrivajo s črnimi cunjami, da se ne bi videlo njihovega sijaja.
    Kdaj imaš čas, da gremo skupaj osvojit kakšno planino, spit šalco sveže pomolženega toplega mleka in spočit glave?

    OdgovoriIzbriši
  2. pa kaj, majo nek beef s tabo al kako? komu si se zameril? ker ne verjamem, da je stvar v kvaliteti ali kaj podobnega... sploh pa, mislim da so reakcije na tvoje delo dovolj dober pokazatelj? tudi v tujini...

    btw, maloprej prebral na strani od silence, da gre 2o11 Show your face v Minneapolis, New York, Chicago und Los Angeles? čarovnija še kar obstaja, vidim :))

    p.s. - žal mi je, da ta tvoj rant ni malo daljši. in kaj je bilo? čisto vino, nerazredčena voda ali crk?

    OdgovoriIzbriši
  3. draga K., avgust bo pravšnji, se oglasim... in dragi F., ma to ni nič v primerjavi z mojo nesrečo ob včerajšnjem porazu našega fuzbala... drek pek in u tri pm.

    OdgovoriIzbriši